The i3 FAQ has migrated to https://www.reddit.com/r/i3wm/. All content here is read-only.
Ask Your Question
0

Why can I not log in to the FAQ using my Google account?

asked 2015-04-26 19:40:25 +0000

Michael gravatar image

updated 2015-04-26 21:54:03 +0000

When trying to log in to faq.i3wm.org using a Google account, I’m getting prompted to create a new account. Why?

edit retag flag offensive close merge delete

1 answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2015-04-26 19:51:10 +0000

Michael gravatar image

updated 2015-04-26 19:53:47 +0000

Let me start by saying that I’m truly sorry for the inconveniences. I’m grateful for each and every contribution that we get in this community, and it pains me that some of you are no longer able to simply log in. I’ve spent my entire Sunday on this (and other related) issue, but couldn’t resolve it in a more satisfactory way. Sorry :(.

I think this is because askbot (the software we’re using to provide faq.i3wm.org) used to not set a realm for the Google OpenID requests. When no realm is set, Google will use the return_to URL, which is https://faq.i3wm.org/account/signin/c....

In the meantime, OpenID has been deprecated and people should use the Google+ API. Askbot did make that switch, but it wasn’t a smooth transition:

Unfortunately, we cannot set the openid.realm field in the Google+ API to https://faq.i3wm.org/account/signin/c... because of two reasons:

  1. Askbot doesn’t provide a setting for that.
  2. The auth callback must be underneath the realm, and askbot doesn’t follow that URL structure.

Therefore, I’d ask you to use the account recovery option when logging in in order to recover your account.

edit flag offensive delete link more

Comments

Thanks for the work you put into resolving this Michael!

Airblader gravatar imageAirblader ( 2015-04-27 05:02:13 +0000 )edit

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2015-04-26 19:40:25 +0000

Seen: 2,071 times

Last updated: Apr 26